Body acne: what to do?

Acne in het gezicht is al vervelend genoeg maar het kan ook op het lichaam voorkomen. Op het lichaam zijn vooral de borst, rug en schouders gevoelig voor het ontstaan van acne omdat dit gebied meer talgklieren bevat ten opzichte van de rest van het lichaam. De combinatie van warmte, wrijving van strakke kleding of bijvoorbeeld de wrijving van een rugzak en overmatig zweten kunnen triggers zijn van het ontstaan van body acne. Misschien heb je wel eens van de term ‘bacne’ (acne op de rug) gehoord? Lees in deze blog wat je kunt doen om dit te verminderen en reken af met body acne!

ONTSTAANSWIJZE
Kort uitgelegd ontstaat acne door onder andere een teveel aan talg, een ophoping van dode huidcellen en een overgroei aan de c. acne bacterie. Dit is de bacterie die acne triggert. Deze factoren laten de talgklieren verstoppen en dit kan weer leiden tot vervelende ontstekingen. Ontstekingen willen we graag voorkomen omdat dit de kans op de vorming van littekens verhoogt.

WHAT TO DO?

Bij iedere vorm van acne is het belangrijk om consequent een passende skincare routine te volgen. Het volgen van een skincare routine kun je vergelijken met sporten in de sportschool. Op het moment dat je bijvoorbeeld 1x per maand sport, zal je geen verbluffende resultaten verwachten. Dit geldt ook voor het volgen van een skincare routine. Heb geduld en wees consistent.

– Douche direct na het sporten zodat zweet zich niet blijft ophopen en de poriën geen kans maken te verstoppen. 

Gebruik tijdens het douchen een reiniging met zuren zoals salicylzuur of glycolzuur. Deze zuren gaan het verstoppen van poriën tegen doordat het dode huidcellen op een milde manier verwijdert. Het is ook een optie om de huid eerst met een milde body wash te reinigen, behandel daarna plaatselijk de acne spots met een product dat salicylzuur bevat zodat talg direct oplost wordt. Extra tip tijdens het reinigen: reinig nadat alle restjes van shampoo en/of conditioner zijn uitgespoeld en deze niet achter blijven op de huid.

-Verschoon iedere week je bedlakens zodat bacteriën zich zo min mogelijk kunnen ophopen. 

-Gebruik een bodylotion zonder parfum. Een bodylotion dat veel parfum bevat, kan de huid barrière aantasten en hierdoor wordt de huid gevoeliger voor break outs. Dit geldt ook voor producten die mogelijk irriterende ingrediënten kunnen bevatten zoals menthol, alle vormen van munt, citrusoliën, eucalyptus, lavendel en zwavel.

-Draag geen strakke kleding. De afsluiting van kleding kan een broeierige omgeving vormen voor bacteriën. 

-Krab of pulk niet aan de huid! Hoe moeilijk het ook lijkt, blijf zelf van de huid af. Dit kan namelijk resulteren in blijvende littekens. Zonde toch?

In dit artikel staan affiliate links. Dat betekent dat ik ene (kleine) commissie verdien wanneer jij een product koopt. Geen zorgen, jij betaalt niets extra en ik adviseer enkel producten waar ik 100% achter sta.

Eén opmerking over 'Body acne: what to do?'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: