Home made granola

Wist je dat er in kant en klare granola soms best veel suiker zit toegevoegd ? Daarom maakte ik afgelopen weekend zelf granola! Naast dat het makkelijk is om te maken, wordt je huid hier ook nog eens blij van.
Combineer de granola met plantaardige yogurt of een smoothiebowl en je hebt een skinproof ontbijt. Ik ga weer een nieuwe voorraad maken want iedereen hier in huis is enthousiast over de granola.

”Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er een nauw verband is tussen huidveroudering en suiker.”

Waarom zelf granola maken?
Kant en klare granola bevat vaak toegevoegde suikers. Suiker is een echte boosdoener voor de huid! Waarom? Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er een nauw verband is tussen huidveroudering en suiker.
Een verhoogde bloedsuikerspiegel laat AGE’s in het lichaam ophopen. Dit laat collageen glycoliseren wat resulteert in een versnelde veroudering van de huid. Hiernaast laat suiker de insulinespiegel stijgen. Dit zorgt voor meer aanmaak van androgenen (mannelijke hormonen), wat de aanmaak van talg stimuleert. Dit kan acne dus verergeren. Het is dus onwijs belangrijk om ook gezond te eten voor een gezonde huid. Merk je dat ondanks een goede skincare routine je toch nog met huidproblemen blijft kampen? Kijk dan eens naar voeding. Het bijhouden van een dagboekje kan bijvoorbeeld helpen. Op deze manier kun je er achterkomen welke voeding jouw huid niet goed doet en welke voeding jouw huid laat stralen! Wees bewust van het feit dat de binnenkant een grote rol speelt en zeker invloed kan hebben op de huid.

Recept homemade granola

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten en ongebrande noten
  • Kokossnippers
  • Lijnzaad
  • Pompoenpitten
  • Zadenmix
  • Kaneel
  • Kokosolie 80 gram

Doe de noten, lijnzaad, pompoenpitten, zadenmix en kaneel in een bak en roer door elkaar. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg toe aan het geheel. Verdeel op een bakplaat met bakpapier en bak 25 minuten in een heteluchtoven op 165 graden. Schep om de 5 tot 10 minuten het geheel door zodat de granola niet aanbrandt. Voeg de kokossnippers de laatste 10 minuten toe en schep het geheel nogmaals om. Laat afkoelen en bewaar de granola in bijvoorbeeld een weckpot. Ik heb de kokossnippers, lijnzaad, pompoenpitten, zadenmix en kaneel niet afgewogen maar naar gevoel toegevoegd!

Meer recepten?

Op mijn Instagram deel ik meer skinproof recepten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: