GO OR NO GO SKINCARE TRENDS—– SKINCARE TRENDS BEOORDEELD DOOR EEN HUIDTHERAPEUT PART 2

Het internet staat er vol mee, skincare trends! Met huis, tuin en keukenmiddelen een droomhuid bereiken? De meest bizarre filmpjes komen voorbij op TikTok en Instagram. Ik heb de meest opvallende skincare trends in mijn vorige blog al onder de loep genomen, lees snel verder en ontdek welke skincare trends het proberen waard zijn en welke je beter kunt vermijden!

BAKING SODA

Een huis, tuin en in dit geval keukenmiddel. Mensen gebruiken baking soda blijkbaar als gezichtsreiniging of verwerken dit in een DIY masker of scrub. Mijn advies is vooral: ‘’Laat het lekker in de keuken’’. Dit advies heeft alles te maken met de zuurtegraad van de huid. De huid heeft een lichtelijk zure ph waarde (rond de 5,5 ph). Daarentegen is baking soda totaal niet zuur, maar basisch. Indien je dit verwerkt in een scrub, maskertje of gebruikt als reiniging ga je de zuurgraad van de huid onwijs aantasten. De natuurlijke huidflora wordt aangetast, wat de huidbarrière kan aantasten en op lange termijn schade kan geven.

Mijn advies is vooral: ‘’Laat het lekker in de keuken’’.

JADE ROLLER

Naast het mooie uiterlijk van de jade roller, heeft het een masserende werking. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd en afvalstoffen sneller afgevoerd, wat je huid een mooie glow kan geven. Werk van binnen naar buiten, en vocht wordt ook nog eens afgevoerd. Bewaar hem in de koelkast voor een extra koelend effect, bye puffy eyes! Als je in de helende werking van edelstenen geloofd, let er dan wel op dat je een echte jade roller of rozenquartz roller gebruikt, dus geen namaak van kunststof. Of edelstenen écht een huid verbeterende werking hebben, is zo ver ik weet, geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Wél werd deze skincare tool in de zevende eeuw al gebruikt in Azië, dus of we het een trend mogen noemen….?

SHEET MASKERS

Deze skincare trend is, net zoals vele anderen skincare trends, overgewaaid uit Korea. In bijna iedere drogist is er wel een sheetmasker te vinden. Ook steeds meer cosmeceuticals brengen sheetsmaskers op de markt. Een sheetmasker is een masker waarin ingrediënten zitten die de huid boosten. Het is dus bedoelt voor een instant effect. Masseer de ingrediënten van het sheetmasker in de huid na gebruik, het is zonde om dit direct van de huid te verwijderen. Maar let wel op! Een sheetmasker gebruiken is alleen van meerwaarde als het ook ingrediënten bevat die iets voor de huid kunnen betekenen. Vermijd ingrediënten zoals minerale oliën, parabenen, sulfaten (sodium lauryl sulfaat), siliconen, parfum (fragnance), tea trea olie en geurstoffen (ook natuurlijke geurstoffen zoals lavendel, citrus en eucalyptus). Sheetmaskers die zogenaamd mee-eters uit je huid trekken, raad ik af. Hiermee is de kans namelijk groot dat je de natuurlijke beschermlaag van de huid stuk maakt en de huidbarrière dus verstoort. Gebruik bijvoorbeeld een sheetmasker wat hyaluronzuur, vitamine c, niacinamide en/of peptides bevat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: