Let’s freeze! Met kou de huid verbeteren!?

Er worden tegenwoordig onwijs veel behandelingen aangeboden voor huidverbetering. Bijvoorbeeld laser, peelings, microneedling, bindweefselmassages etc. Wist je dat de huid ook verbetert kan worden door middel van kou? Ja! Door middel van kou. Benieuwd hoe dit in zijn werking gaat? Ik mocht een CyroFacial ondergaan bij SKIN Amsterdam. Lees snel verder over deze mooie behandeltechniek.

Het principe

Door middel van de koude behandelkop, schrikken de vaatjes in de huid waardoor er vasodilatatie optreedt (het vernauwen van bloedvaatjes). Hierdoor wordt de circulatie in de huid gestimuleerd. Tevens zorgt deze vaatvernauwing voor het stimuleren en vormen van actine-spanningsvezels, welke noodzakelijk zijn voor de vorming en het onderhoud van het bindweefselmatrix (zoals, collageen, elastine en fibronectines), deze zorgen voor stevigheid van de huid. Doordat de kou werkt op fibroblasten, wordt nieuw collageen en elastine gestimuleerd. Wat we natuurlijk nodig hebben voor een jonge en frisse uitstraling (daarnaast voelt de behandeling ook heel fris maar later daarover meer!).

Ten gevolge van vaatvernauwing, treedt uiteindelijk weer vaatverwijding op. Dit zorgt voor een verhoogde bloedcirculatie, wat uiteindelijk zorgt voor het vormen van nieuwe haarvaatjes (de kleinste bloedvaatjes). Ook dit zorgt voor het stimuleren van fibroblasten (deze maken nieuw collageen en elastine aan). Kortom, de CryoFacial werkt tweedelig op het gebied van huidverbetering. Namelijk, het verbeteren van de bindweefselmatrix in de huid en het stimuleren van fibroblasten. Dit beide zorgt voor het stimuleren van collageen en elastine. Dit zorgt voor een stevigere huid met als gevolg een jongere en frissere uitstraling.

De behandeling

De CryoFacial mocht ik ondergaan in combinatie met een heerlijke gezichtsbehandeling van Dermalogica. Nadat mijn huid gereinigd en mild gepeeld was, werd de CryoFacial gestart met 11 graden. Dit voelde aangenaam aan. Na een aantal minuten was mijn huid hieraan gewend en ging de temperatuur naar 6 graden. Dit voelde een aantal seconden erg koud! Zodra mijn huid ook hieraan gewend was (wat vrij snel gebeurt), voelde de behandeling onwijs fris en aangenaam, echt als een soort work-out voor de huid. Bovendien werkt de kou onwijs ontstekingsremmend en kalmerend. Goed inzetbaar bij bijvoorbeeld huidirritatie of acne. Ik merkte na de behandeling direct dat mijn ontstekingen minder vurig voelden en minder rood waren. Na de behandeling zelf straalde mijn huid enorm en had het direct een mooie glow. Dit effect bleef ik een aantal dagen zien. Vaak wordt een CryoFacial in kuurverband van 5 of 10 behandelingen om de 72 uur aangeboden zodat de huid een mega boost krijgt en de collageenproductie optimaal wordt gestimuleerd. Leuk om te weten is dat de CryoFacial ook perfect in te zetten is voor het lichaam. Hierbij wordt de temperatuur nog lager ingezet (richting de 0 graden) om het verbeteren van de lichaamscontouren te bereiken, of om cellulite aan te pakken. Hier heeft 95% van de vrouwen last van.

De behandeling!

De CryoFacial is dus een erg veelzijdige behandeling die effectief is voor:

  • Huidaandoeningen zoals: psoriasis, eczeem, rosacea, acne
  • Versteviging van de huid, bloedvaten, spataderen
  • Verslapte huid
  • Couperose
  • Rimpels en fijne lijntjes (huidverbetering)

Voor meer info en resultaat foto’s neem een kijkje op cryofacial.nl 

Nieuwsgierig of de CryoFacial iets voor jouw huid kan betekenen? De behandeling onderging ik op het volgende adres:

SKIN Amsterdam
Bosboom Toussaintstraat
22 HS
1054 AR Amsterdam

Eén opmerking over 'Let’s freeze! Met kou de huid verbeteren!?'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: